HRS: Nije bilo nikakvog utemeljenja gradskog odbora HRS-a Čapljina

Iz Hrvatske republikanske stranke na naš email stigao je demant u kojemu tvrde da nije bilo osnivanja ogranka ove stranke u Čapljini. Sukladno Zakonu o zaštiti od klevete i obavezi objave demanta, isti u nastavku prenosimo u cijelosti.

”U članku naslova: „U Čapljini utemeljen Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke (HRS)“ objavljeno je kako je osnovan G.O. HRS-a Čapljina s imenima ljudi koji su izabrani i kako je sve to „priopćeno iz stranke“.

Službena priopćenja Hrvatske republikanske stranke dolaze ISKLJUČIVO sa službenih mail adresa Stranke (info@hrsbih.org i hrsbih@hrsbih.org). Ne znamo s koje adrese Vam je došlo spomenuto priopćenje, ali nije sa službenih adresa HRS-a, tako da se ne radi o „priopćenju iz stranke“ kako se u članku navodi, nego o priopćenju privatnih neovlaštenih osoba.

Dalje, radi informiranja javnosti, a prvenstveno članova stranke iz Čapljine, obavještavamo kako HRS nije održao nikakvu izbornu skupštinu gradskog odbora u Čapljini, niti je izabrao osobe koje se navode u priopćenju kao „vodstvo“ stranke. Što se i kako događalo u Čapljini, ne znamo, ali izborna Skupština g.o. HRS-a Čapljina, nije. Izborna skupština g.o. HRS-a Čapljina će se održati nakon održavanja Sabora stranke koji je planiran sredinom svibnja.

Vodstvo HRS-a utvrđuje okolnosti eventualne zlouporabe ugleda i časti stranke, kao i lažnog predstavljanja te ćemo, sukladno rezultatima istih, poduzeti odgovarajuće aktivnosti”, stoji u dopisu koji potpisuje Tajništvo HRS-a.

Objava HRS: Nije bilo nikakvog utemeljenja gradskog odbora HRS-a Čapljina pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas