back to top

Hoće li umirovljenici u FBiH dobiti 13. mirovinu?

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike još nije odgovorilo na zahtjeve umirovljenika o isplati 13. mirovine.

Mustafa Trakić, član Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH, kaže kako će čekati odgovor najkasnije do kraja travnja.

Očekujemo odgovor o 13. mirovini do kraja travnja. Mi iz Zeničko-dobojske županije smo direktno uputili zahtjev na Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. Isto je učinjeno i iz Srednjobosanske. Potom je 20. prosinca 2023. godine usvojeno da to bude stav Saveza udruženja umirovljenika FBiH.

Je li taj zaključak upućen Ministarstvu rada ispred Saveza, ne znam. To možemo znati na narednoj sjednici Upravnog odbora Saveza krajem veljače. Predsjednik Upravnog odbora Saveza, ukoliko se ukaže potreba, može sazvati i izvanrednu sjednicu, govori za Faktor Trakić koji je predsjednik Saveza udruženja umirovljenika Zeničko-dobojske županije.

Ukazuje kako je umirovljenička populacija najviše pogođena inflacijom u našoj zemlji.

Oni u vlasti su svojim zaposlenicima u federalnim ustanovama i poduzećima prije Nove godine uplatili po 1.260 KM. Sada će vjerojatno dobiti još po 1.260 KM i to može, a na naš zahtjev se šuti, govori Trakić.

Upitali su ga što ukoliko se ogluše na zahtjeve za 13. mirovinom.

Onda ćemo, ako to Savez FBiH ne uradi, mi reći svoje. Uvijek stojim iza toga, kada god smo izašli na prosvjede, što smo tražili, to smo i dobili. Kao da im je u interesu da umirovljenici izađu na prosvjede, govori Trakić.

Ukazuje da otkako je formirana nova Vlada FBiH, da premijer Nermin Nikšić nije našao za shodno da se sastane sa predstavnicima umirovljenika.

To je čisti primjer koliko nas Vlada uvažava na čelu sa premijerom Nikšićem, množe nas sa nulom. Ipak, da se ne zaboravi, mi predstavljamo 440.000 umirovljenika! Naše članstvo broji 290.000 ljudi, ali ono što tražimo, tražimo za sve, poručio je Trakić.

Post Hoće li umirovljenici u FBiH dobiti 13. mirovinu? je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas