HKD Napredak osniva podružnice u Tomislavgradu i Maglaju, članstvo raste, novih 500 članova

Pod predsjedanjem predsjednika dr. sc. Nikole Čiče, u Sarajevu je u prostorijama Napretkovog kluba Lira, u subotu 9. srpnja 2022. godine održana XX. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva “Napredak“.

Nakon usvajanja predloženog dnevnog reda XX. sjednice uslijedila je rasprava o zapisniku sa XVIII. potom rasprava i usvajanje zapisnika sa XIX. sjednice Središnje uprave. Članicama i članovima Središnju uprave prezentirana je i Informacija o realizaciji zaključaka i odluka donesenih na prethodnoj sjednici.

hkd napredak osniva podružnice u tomislavgradu i maglaju, članstvo raste, novih 500 članova

Također, razmatrano je i Izvješće Povjerenstva za podružnice, udruge, zaklade, klubove i članstvo s prijedlogom odluka i zaključaka koje je prezentirao dopredsjednik HKD Napredak i predsjednik Povjerenstva Miroslav Landeka.

U proteklom razdoblju podnesene su inicijative za utemeljenje podružnice u Maglaju i Tomislavgradu tako da će se uskoro u skladu s procedurom pokrenuti postupak za njihovo utemeljenje. Naglašena je potreba utemeljenja novih i aktivnijeg rada pojedinih podružnica u Republici Hrvatskoj, stoga će se uskoro održati jedna sjednica Povjerenstva samo na tu temu, a na nju će biti pozvani predsjednik HKD Napredak Nikola Čiča i dopredsjednik HKD Napredak Dražen Vikić Topić.

Kako se kontinuirano povećava broj članova i članica HKD Napredak, Središnja uprava je u skladu sa zaključkom Povjerenstva donijela Odluku o izradi i tiskanju novih 500 članskih iskaznica.

hkd napredak osniva podružnice u tomislavgradu i maglaju, članstvo raste, novih 500 članova

O aktivnostima Povjerenstva za Statut i pravna pitanja u proteklom razdoblju nazočne je upoznala dopredsjednica HKD Napredak i predsjednica tog Povjerenstva Venka Zorić.

Informaciju o realiziranim programima Središnje uprave te podružnica i udruga u okviru obilježavanja 120 godina od utemeljenja HKD Napredak predstavio je predsjednik dr. Čiča. Istaknuo je kako je povodom ovog velikog jubileja do sada upriličen veliki broj umjetničkih i kulturnih događaja u Sarajevu, ali i velikom broju podružnicama. Kruna ove značajne obljetnice bit će Svečana akademija i Međunarodni simpozij u mjesecu rujnu u Sarajevu pod nazivom “Kultura i identitet Hrvata u BiH s posebnim osvrtom na rad i djelovanje HKD Napredak (1902. -2022.) za koje već sada vlada veliki interes.

  Požari i dalje aktivni: Najteža situacija u Jablanici, ugrožene kuće i objekti

HKD Napredak osniva podružnice u Tomislavgradu i Maglaju, članstvo raste, novih 500 članova Običan radio.

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru