GRUDE: Povodom blagdana svetog Florijana priređen prijam za vatrogasce

U Grudama je u povodu blagdana svetog Florijana Međunarodnog dana vatrogasaca ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović sa suradnicima priredio svečani prijam za zapovjednike četiri javne vatrogasne postrojbe i zapovjednike/predsjednike i vatrogasce sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Na samom početku prijama ravnatelj Martinović je čestitavši vatrogascima njihov dan, blagdan svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca, između ostalog istaknuo: „Na početku ovog nazovimo ga radno-svečanog sastanka izražavam zadovoljstvo našim zajedništvom i suradnjom, ali i zahvalu svima vama i vašim postrojbama za nesebičnu požrtvovanost prilikom izvršavanja zadataka i za sve ono što ste činili i činite za sve nas, za našu Županiju. U protekle dvije godine u našoj Županiji formirana su četiri dobrovoljna vatrogasna društva tako da ih danas imamo sedam što uz četiri profesionalne postrojbe predstavlja okosnicu našeg sustava zaštite i spašavanja“.

grude: povodom blagdana svetog florijana priređen prijam za vatrogasce

Mladen Bošnjak pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke je izlagao na temu „Pripreme za požarnu sezonu 2023.“, te prezentirao statističke podatke o broju vatrogasnih intervencija u prošloj i ovoj godini, opremljenosti vatrogasnih postrojbi i aktivnosti u pripremi za protupožarnu sezonu.

U 2022. godini evidentirano je 709 požara te isto toliko intervencija vatrogasnih postrojbi i 143 tehničkih intervencijama vatrogasaca. U prva četiri mjeseca ove godine vatrogasci su sudjelovali u gašenju 104 požara i 50 tehničkih intervencija.

Zapovjednici/vatrogasci i njihovi domaćini iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke obišli su poligon za obuku vatrogasaca sagrađen u sklopu prekograničnog programa BiH – Crna Gora IPA II koji financira Europska unija.

grude: povodom blagdana svetog florijana priređen prijam za vatrogasce

Vatrogasni zapovjednici/predsjednici su zahvalili na prijamu i dosadašnjoj suradnji i podršci koju su imali od strane Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Na prijamu su ispred Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke osim ravnatelja dr. sc. Drage Martinovića i pomoćnika ravnatelja Mladena Bošnjaka nazočili Srećko Vukojević, viši stručni suradnik za vatrogastvo, Željko Vukoja, te vatrogasni zapovjednici i vatrogasci Dario Čuljak (Široki Brijeg), Svemirko Mikulić (Grude), Milan Tolić (Ljubuški), Mario Čutura (Posušje), Daniel Galić, Ante Kvesić i Marko Čolak (DVD Kočerin), Marin Barać (DVD Mokro), Darko Paradžik (DVD Gorica), Ante Mihalj (DVD Rakitno), Nikola Kordić (DVD Tihaljina), Srećko Mandić i Ivan Kraljević (DVD Trebižat).

grude: povodom blagdana svetog florijana priređen prijam za vatrogasce

Post GRUDE: Povodom blagdana svetog Florijana priređen prijam za vatrogasce je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas