Grude: Dovršetak Južne obilaznice, ulaganja u magistralne ceste, nogostup u Gorici, Sovićima i Ružićima…

U četvrtak 30. ožujka 2023. godine općinu Grude posjetili su predstavnici JP Cesta Federacije BiH na čelu s  direktor Ljubom Pravdićem, izvršnim direktorom za tehničke poslove Nijazom Hadžikadunićem i izvršnom direktoricom Sektora za studije Gordanom Kvasinom. Posjet je bio radnog karaktera.

Direktor Pravdić je upoznao prisutne s planom i programom Javnog poduzeća za 2023. godinu. Naglasio je kako su u programu predviđena značajna ulaganja u magistralne ceste na području općine Grude, dovršetak Južne obilaznice u dijelu oko rotora Prispa krak prema zapadu i prema Ljubuškom, ulaganja na magistralnoj cesti M-6, nogostup u Gorici, Sovićima i Ružićima.

Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj zahvalio se na odličnoj suradnji, svim projektima koji su uspješno provedeni kao i onima koji su u realizaciji. Istaknuo je kako ga posebno raduje početak izgradnje Sjeverne obilaznice Gruda i nastavak izvlaštenja zemljišta na trasi Južne obilaznice u smjeru granice s Republikom Hrvatskom.

Nakon radnog sastanka zajedno s izvođačem radova posjetili su trasu buduće Sjeverne obilaznice gdje su upoznati sa svim ključnim elementima projekta.

Investitor projekta Sjeverna obilaznica Gruda je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH.

Izvođači radova su konzorcija Putovi Grude i HP Investing Mostar dok će nadzor obavljati IGH d.o.o. Mostar, Integra d.o.o. Mostar i Trasa d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost ugovora iznosi 5.915,850,97 KM.

Rok za završetak I. faze je 16 mjeseci, priopćeno je iz općine Grude.

grude: dovršetak južne obilaznice, ulaganja u magistralne ceste, nogostup u gorici, sovićima i ružićima… grude: dovršetak južne obilaznice, ulaganja u magistralne ceste, nogostup u gorici, sovićima i ružićima…

Post Grude: Dovršetak Južne obilaznice, ulaganja u magistralne ceste, nogostup u Gorici, Sovićima i Ružićima… je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas