Grude dobile prvo planinarsko društvo

Hercegovina je protekli mjesec bogatija za još jedno planinarsko društvo, prvo koje postoji u općini Grude. Grupa entuzijasta planinara, zaljubljenika u prirodu i sport osnovali su Hrvatsko planinarsko Društvo Grude o čijem je pokretanju ideja postojala odavno. Planinarenje postaje sve popularniji sport u Bosni i Hercegovini, a Grude tu nisu iznimka. Dugogodišnje aktivnosti u planinarenju i osvajanja mnogih regionalnih vrhova potakli su osnivače Hrvatskog planinarskog Društva Grude na promicanje ovog sporta i svojih ideja sa ciljem zaštite i očuvanje prirodne sredine i stvaranja pogodnog i održivog okruženja za život. Jedno od pravih bogatstava Hercegovine su njezine planine i želja osnivača HPD Grude jest njihovo očuvanje, ali i turistička promocija.

Društvo trenutno broji 30 članova, a s obzirom da je tek osnovano očekuju se veće brojke s obzirnom na popularnost sporta što profesionalno što amaterski. Da bi se bavili planinarenjem ne morate biti profesionalac i upravo takve ideje će HPD Grude i promovirati kroz svoj program planinarskih izleta za odrasle i djecu po hercegovačkim planinama. Društvo će također organizirati i petotjednu planinarsku školu, gdje će svi zainteresirani imati priliku malo bolje upoznati i naučiti se planinarskim vještinama.

Hrvatsko planinarsko Društvo Grude poziva sve zainteresirane da se priključe Društvu kako bi zajedno u pozitivnom okruženju promovirali aktivni i zdravi način života, naučili nešto novo, ali i zaštitili i održavali naše prirodne ljepote za buduće generacije.

Društvo je aktivno na društvenim mrežama Facebook i Instagram, a više informacija možete dobiti putem e-mail adrese [email protected]

  Grude: Uspješno završena humanitarna akcija “Božić Svima”

Post Grude dobile prvo planinarsko društvo je prvi puta viđen na Grude Online.www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi