back to top

Granični policajci u Neumu uče o prikrivenim operacijama i radu sa informantima

U Neumu se od 12. do 17. svibnja održava obuka za policijske službenike u Bosni i Hercegovini, pri čemu sudjeluju i pripadnici Granične policije (GP) BiH, pod nazivom ”Prikrivene operacije i rad sa informantima i informatorima”, u organizaciji Ministarstva pravde SAD-a, prenosi Bljesak info.

Uvodnim govorom, nazočnima se obratio ravnatelj Granične policije BiH Mirko Kuprešaković i zahvalio Veleposlanstvu SAD-a i ICITAP Programu na organizaciji navedene obuke, priopćeno je iz GP BiH.

Ravnatelj Kuprešaković je u svom obraćanju istaknuo da Granična policija BiH veliku važnost pridaje obukama i usavršavanju policijskih službenika, s ciljem usvajanja znanja i razmjene informacija i iskustva, radi operativnijeg djelovanja na terenu i učinkovitije borbe protiv svakog oblika kriminala.

“Zahvaljujući našim prijateljima i partnerima iz Veleposlanstva SAD-a, putem ICITAP Programa, dosad je organizirano niz obuka za pripadnike Granične policije BiH prilikom čega su učili od najboljih inozemnih stručnjaka iz područja sigurnosti i zaštite granice”, rekao je Kuprešaković.

Policijske službenike su obučavali stručnjaci iz SAD-a: Jim Royer Hawthorne – bivši kapetan Policijske uprave Kalifornije, Enrique Tamayo – bivši službenik Carine SAD-a i zaštite granica (CBP), Tom Ropel bivši specijalni agent FBI, Brice Current Durango – šef policije iz policijskog odjela Colorado.

Objava Granični policajci u Neumu uče o prikrivenim operacijama i radu sa informantima pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Popularno danas