Gradsko vijeće Mostara razmatra usvajanje, ali i izmjene gradskog Statuta
foto: FTV

Mostar — Sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara održat će se danas s početkom u 10 sati u dvorani Gradske vijećnice (konferencijska dvorana broj 101) – javili su iz Gradske uprave.

Na dnevnom redu sjednice naći će se, među ostalim, Nacrt Budžeta Grada Mostara za 2023. godinu, zatim Odluka o privremenom financiranju Grada Mostara za razdoblje od 01.01.2023. do 31.02.2023. godine, Odluka o usvajanju Statuta Grada Mostara, te Odluka o izmjeni i dopuni Statuta Grada Mostara.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić je ovih dana govorio za mostarski RGM radio, te tom prilikom govorio o brojnim temima vezanim za rad Gradskog vijeća.

U emisji “Interview sedmice” RGM radija, Marić se osvrnuo na učinak Gradskog vijeća Mostara tokom 2022. godine, ali je govorio i o planovima rada za iduću godinu. Komentarisao je i aktuelnu političku situaciju u Mostaru i BiH, te naglasio važnost uređivanja urbanističkih odnosa u centralnoj zoni grada.

Kompletan razgovor sa predsjednikom Gradskom vijeća Mostara, Selemom Marićem poslušajte u priloženom linku.

(StarMo)

gradsko vijeće mostara razmatra usvajanje, ali i izmjene gradskog statuta
starmo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi