VijestiGradonačelnik Kordić se sastao sa šefom Sektora za kooperaciju...

  Gradonačelnik Kordić se sastao sa šefom Sektora za kooperaciju pri Delegaciji EU u BiH

  Gradonačelnik Mostara Mario Kordić danas je u Gradskoj vijećnici se sastao sa šefom Sektora za kooperaciju pri Delegaciji EU u BiH Stefana Ellera.

  Tom prilikom gradonačelnik Kordić ga je upoznao s projektima koji su realizirani u Gradu Mostaru u prethodnom periodu, ali i onima na čijoj se implementaciji intenzivno radi.

  Jedan od projekata od kojega će imati koristi svi građani Mostara je projekt izgradnje sportsko kulturnog centra. Gradonačelnik Kordić je objasnio kako se trenutno radi na reviziji navedenog projekta nakon koje će biti donesene smjernice za njegovu realizaciju.

  Šef Sektora za kooperaciju Eller obećao je finansijsku pomoć za izgradnju dvorane koja će biti multifunkcionalna, odnosno osim za sportske, bit će i korištena i za druge aktivnosti.

  U Mostaru su završeni kolektori i postavljen pročistač otpadnih voda, a gradske vlasti predstavile su i projekt zbrinjavanja mulja. Projekt zahtijeva određena finansijska sredstva, a šef Sektora za kooperaciju pri Delegaciji EU u BiH iskazao je podršku i tom projektu, naglasivši njegov značaj ne samo za Mostar, nego i okolne gradove.

  Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici upriličen je zajednički obilazak gradilišta sportske dvorane i pročistača otpadnih voda.

  (Mostarski.ba)

  mostarski.ba
  #Gradonačelnik #Kordić #sastao #šefom #Sektora #kooperaciju #pri #Delegaciji #BiH

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img