Gradonačelnik Kordić na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice Medicinskog fakulteta

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru (SUM) u petak je proslavio 25. godišnjicu svoga postojanja i djelovanja.

Dekan Ivan Ćavar naglasio je kako su Medicinski fakultet i SKB Mostar dvije najvažnije zdravstvene ustanove u Hercegovine.

„One su temelj opstojnosti i zalog budućnosti zdravstva u Bosni i Hercegovini, posebno u hercegovačkom kraju. Doista vjerujem da i jedna i druga ustanova imaju svijetlu budućnost pred sobom. Medicinski fakultet postao je moderna institucija koja prati suvremene europske trendove. Mi se trudimo unaprijediti nastavne planove i procese, ulagati u znanstveno-nastavni kadar koji čini temelj fakulteta, potičemo rad studentskih udruga, nagrađujemo izvrsne studente, širimo svoj kapacitet što se tiče biomedicinskih usluga, dovršavamo dentalnu kliniku. To su najvažnije aktivnosti, a ima ih još jako puno“, rekao je dekan Medicinskog fakulteta Ivan Ćavar.

Ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić prisjetio se početaka mostarskog Medicinskog fakulteta.

„Nama koji smo radili na tome na početku je bilo smiješno, a danas imamo fakultet koji ima višestruk značaj za bolnicu. Kad smo formirali Fakultet imali smo kliničku bolnicu u osnivanju jer nismo imali ni jednog nastavnika, a danas je u našoj bolnici preko 150 profesora i jedna smo od rijetkih bolnica koje nemaju problem s kadrovima jer svake godine u prosjeku dobijemo 40 novih doktora, a barem pola od njih želi ostati u bolnici – kazao je Kvesić.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović istaknuo je kako je Medicinski fakultet u stanju osigurati potrebu za medicinskim radnicima, liječnicima, specijalistima i drugima, ne samo za SKB u Mostaru, nego i za sustav primarne, sekundarne i tercijarne zaštite u čitavoj BiH, ali i šire.

  Preminuo svjedok masovnog ubojstva Bošnjaka i Hrvata na Uborku i Sutini

Današnjoj svečanoj sjednici između ostalih prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mostara dr. Mario Kordić. Tijekom svečanosti dodijeljene su zahvalnice, plakete i povelje za izniman doprinos razvoju i promociji Medicinskog fakulteta.

Objava Gradonačelnik Kordić na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice Medicinskog fakulteta pojavila se prvi puta na Grad Mostar.

www.mostar.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi