Gradonačelnik Kordić na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice Medicinskog fakulteta

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru (SUM) u petak je proslavio 25. godišnjicu svoga postojanja i djelovanja.

Dekan Ivan Ćavar naglasio je kako su Medicinski fakultet i SKB Mostar dvije najvažnije zdravstvene ustanove u Hercegovine.

„One su temelj opstojnosti i zalog budućnosti zdravstva u Bosni i Hercegovini, posebno u hercegovačkom kraju. Doista vjerujem da i jedna i druga ustanova imaju svijetlu budućnost pred sobom. Medicinski fakultet postao je moderna institucija koja prati suvremene europske trendove. Mi se trudimo unaprijediti nastavne planove i procese, ulagati u znanstveno-nastavni kadar koji čini temelj fakulteta, potičemo rad studentskih udruga, nagrađujemo izvrsne studente, širimo svoj kapacitet što se tiče biomedicinskih usluga, dovršavamo dentalnu kliniku. To su najvažnije aktivnosti, a ima ih još jako puno“, rekao je dekan Medicinskog fakulteta Ivan Ćavar.

Ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić prisjetio se početaka mostarskog Medicinskog fakulteta.

„Nama koji smo radili na tome na početku je bilo smiješno, a danas imamo fakultet koji ima višestruk značaj za bolnicu. Kad smo formirali Fakultet imali smo kliničku bolnicu u osnivanju jer nismo imali ni jednog nastavnika, a danas je u našoj bolnici preko 150 profesora i jedna smo od rijetkih bolnica koje nemaju problem s kadrovima jer svake godine u prosjeku dobijemo 40 novih doktora, a barem pola od njih želi ostati u bolnici – kazao je Kvesić.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović istaknuo je kako je Medicinski fakultet u stanju osigurati potrebu za medicinskim radnicima, liječnicima, specijalistima i drugima, ne samo za SKB u Mostaru, nego i za sustav primarne, sekundarne i tercijarne zaštite u čitavoj BiH, ali i šire.

  Osniva se odbor IANUBIH-a za Hercegovinu

Današnjoj svečanoj sjednici između ostalih prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mostara dr. Mario Kordić. Tijekom svečanosti dodijeljene su zahvalnice, plakete i povelje za izniman doprinos razvoju i promociji Medicinskog fakulteta.

Gradonačelnik Kordić na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice Medicinskog fakulteta Običan radio.

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi