VijestiGrad Mostar dio MEG II projekta

  Grad Mostar dio MEG II projekta

  Grad Mostar se uspješno kandidovao za učešće u MEG II projektu i nalazi se među 21 lokalnom zajednicom u BiH koja će učestvovati u projektnim aktivnostima.

  Tim povodom, u Gradskoj vijećnici danas je održana promocija rezultata prve evaluacije kvaliteta rada i usluga Gradske uprave, koju je proveo nezavisni evaluacijski tim projekta.

  Povodom učešća Grada Mostara u MEG II projektu, čelnici Grada Mostara i Gradskog vijeća izrazili su zadovoljstvo i podršku svim projektnim aktivnostima u cilju unaprjeđenja kvalitete rada Gradske uprave i Gradskog vijeća.

  MEG II projekt usmjeren je na unapređenje rada i kvaliteta usluga lokalne samouprave, kao i kvaliteta komunalnih usluga, a sastoji se od tri komponente, i to: usklađivanje javnih politika i regulativnih okvira na višim institucionalnim nivoima, rad sa lokalnim upravama i rad u oblasti vodoopskrbe.

  Ukupna vrijednost MEG projekta je 22 miliona KM. Prva faza projekta je već završena, dok je druga započeta 2021. godine i traje do 2023. godine. Cjelokupni projekt provodit će se do 2025. Godine

  Projekt provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda(UNDP), a finansira se iz sredstava vlada Švicarske, Švedske i Češke.

  (mostarski.ba)

   

  mostarski.ba
  #Grad #Mostar #dio #MEG #projekta

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img