back to top

Glibić: Uvjeti za studente u studentskim domovima u Federaciji će se poboljšati

U organizaciji Odbora za obrazovanje,znanost, kulturu i sport Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu je održana tematska sjednica „Stanje i položaj studentskih domova u FBiH“. Cilj je umrežiti Studentske Centre kroz Udrugu „Zajednica učeničkih i studentskih domova Jugo-istočne Europe“ čiji su predstavnici nazočili sastanku, a sve kako bi olakši pristup IPA Fondovima EU.

Anita Glibić, ravnateljica Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru u svom obraćanju ukazala je na mnogobrojne poteškoće u radu centra, te istaknula da je moguće osigurati dobar studentski standard visokog obrazovanja u Federaciji ukoliko se uključe svi akteri koji sudjeluju u financiranju studentskih domova.

-Studentski centar Mostar nudi vrhunske usluge za studente mostarskog Sveučilišta zahvaljujući prijateljskim županijama koji pomažu u radu centra. Da bi razina studentskog standarda pratila potrebe studenata moraju se uključiti sva nadležna ministarstva na čelu sa Vladama županija pa i Parlament Federacije kao najveće zakonodavno tijelo koje treba stvoriti financijski prostor nadležnim tijelima za djelovanje. U ovom trenutku gotovo sva ministarstva prepoznaju potrebu ulaganja u bolje uvjeete za naše studente i ja sam optimična da će uvjeti za sve studente u Federaciji poboljšati – rekla je Glibić.

Više u prilogu RTV Herceg-Bosne.

Post Glibić: Uvjeti za studente u studentskim domovima u Federaciji će se poboljšati je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas