FOTO | U Čapljini održan sastanak načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić bio je domaćin održane koordinacije načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada sa predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Draganom Čovićem.

Na XVIII. održanoj koordinaciji dužnosnici izabrani ispred HDZ-a BiH raspravljali su o provedbi zaključaka s prethodne koordinacije, realiziranim i projektima u pripremi, izazovima koje imaju javna poduzeća na lokalnim razinama, te planovima i proračunima za 2024. godinu.

Čović je kazao kako se najviše razgovaralo o komunikaciji i projektima viših razina vlasti u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, međusobno upoznavanje s problemima i njihovo zajedničko rješavanja, te uključenost u sve projekte.

”Danas smo se dogovorili da sve naše lokalne zajednice svoje proračune usvoje u ovoj godini, u dvanaestom mjesecu, jednako tako i županije, odnosno i razina Federacije i nadam se razina Bosne i Hercegovine. To će nam pomoći da ova sredstva koja se planiraju iz Europske unije, gdje smo u ponedjeljak mi kao predstavnici hrvatskog naroda, i ne samo mi, nego i bošnjačkog i srpskog naroda s različitih razina vlasti u Bruxellesu. Ponovno će nas potaknuti da pripremimo projekte, da osiguramo preduvjete za početak pregovora i novac koji je planiran za ovo područje Europe, da bude dostupan i nama u Bosni i Hercegovini. Želim da upravo naši načelnici i gradonačelnici, evo najbolji je primjer možda Čapljina za to, da upravo budu spremni za takve stvari, da jednostavno na svaki projekt možemo pravodobno odgovoriti”, kazao je Čović.

Koordinaciji su nazočili i dopredsjednici HDZ-a BiH, Darijana Filipović, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH, Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH i Toni Kraljević, dopremijer i ministar financija u Vladi Federacije BiH, te Nevenko Barbarić, zastupnik u Saboru Republike Hrvatske.

Naredna koordinacija dogovorena je za 9. veljače iduće godine, a održat će se u Žepču, priopćio je HDZ BiH.

#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2023/12/capljina-sastanak-4-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2023/12/capljina-sastanak-1-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2023/12/capljina-sastanak-2-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2023/12/capljina-sastanak-3-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Objava FOTO | U Čapljini održan sastanak načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas