VijestiEko HUB Blagaj/Novi Val održao akciju čišćenja na području...

  Eko HUB Blagaj/Novi Val održao akciju čišćenja na području Bunskih kanala

  Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val, održao je akciju čišćenja Bunskih kanala.

  Ovu akciju, članovi Eko HUB-a Blagaj održali su zajedno sa članovima Ekološkog udruženja Majski Cvijet, Sportsko-ribolovnog društva ‘Neretva 1933’ i volonterima Omladinskog kluba Novi Val. Prilikom posjete Bunskim kanalimam asocijacije studenata – Prirodno-matematički fakultet  Sarajevo (PMF) su se, takođe, priključili lokalnoj inicijativi na Bunskim Kanalima.

  U toku akcije sakupljeno je ukupno 50 vreća otpada, i očišćeno 850 kvadratnih metaradesne obale rijeke Neretve na Bunskim kanalima, sa ukupno 82 učesnika. Svim učesnicima bila je obezbijeđena hrana, osvježenje i oprema za čišćenje.

  „Pozivamo sve građane Grada Mostara, kao i građane na području svih lokalnih zajednica u Bosni Hercegovini, pa i širom planete Zemlje, da čuvamo okoliš i budemo odgovorniji prema okolini kako bi je zaštitili od daljeg izumiranja i pomogli prirodi da se izbori protiv plastike, kao i raznog drugog otpada. Zahvaljujemo se svim građanima koji su učestvovali u akciji čišćenja ovog spomenika prirode“, kaže Emina Lulić, Eko HUB Blagaj

  Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!”, koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

  (NovaSloboda.ba)


  novasloboda.ba
  #Eko #HUB #BlagajNovi #Val #održao #akciju #čišćenja #području #Bunskih #kanala

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img