DOBRO vam oblačno i vjetrovito jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 4 stupnja C, puše vjetar pa se čini hladnije, nebo nad duvanjskim krajem prekriveno je sivim oblacima, očekivati je kišu, a sunce se nazire kroz oblake iznad dragih planina.

Ugodan vam i blagoslovljen prvi radni dan u tjednu i mjesecu travnju, datum koji u odraslim Duvanjkama i Duvnjacima i onima u okolici uvijek probudi tužne i teške uspomene, koje, ma koliko se trudili ne misliti na njih, zaboraviti taj dan i te dane, uvijek nekako buknu  početkom travnja, kada je prije 31 godinu, u osvit novoga dana, oblačno nebo iznad duvanjskog kraja proparao zlokobni zvuk sirene za zračnu i opću opasnost, a sa sjevera, iz pravca Šuice i Kupresa odjekivale su detonacije. I taj zvuk sirene trajao je oko četiri godine, a nekima još uvijek, povremeno i neželjeno, odjekne u ušima. Mnogi su sinovi i kćeri položili svoje života u tom strašnom ratu, nikada se i nikome i nigdje  ne ponovio, a pokojnima svjetlost vječna neka svijetli.

O tome toliko, uz  ono što se usiječe u pamćenje: i toga jutra, 3. travnja, 1992. godine, nebo je bilo oblačno i padala je kiša i nešto se ne sjećamo vedroga početka travnja od tada, iako se nerado, s tugom i bolom toga sjećamo.

Ali, život ide dalje, vrijeme prolazi, leti, a u nadi kako ste se dobro naspavali i lijepo sanjali, kako barem mladi svijet, koji se rodio nakon rata, nije opterećen ratom, nego živi, bez opterećenja i ružnih uspomena, svoje snove, svima želimo miran i ugodan dan, ljubav u srcu i miru u duši!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas