back to top

DJECA NADE: Glazbeno-plesna radionica u sklopu projekta “Zajedno do uspjeha”

Udruga roditelja “Djeca nade” organizirala je glazbeno-plesnu radionicu u  sklopu projekta “Zajedno do uspjeha”. Radionica je održana danas, 19. rujna 2023. godine, u Domu kulture u Prozoru.

Na radionici su sudjelovali korisnici udruge “Djeca nade”, roditelji, članovi Folklornog društva “Ramska tradicija”, Mažoretkinje “Rama” i volonteri koji se često odazivaju na ovakve i slične radionice. Za instrumentalnu pratnju tijekom glazbene radionice pobrinuli su se prof. Ivan Vlajčić i fra Julija Mažar.

Projekt se realizira u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2, koji finacira Europska Unija- EU, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija – UNDP, uz podršku Općine Prozor-Rama.

Voditeljica glazbene radionice prof. glazbe Ana Topić je kazala za Ramski Vjesnik: “Voditi glazbene radionice Djeci nade i biti dio ovog projekta već drugu godinu za redom je za mene neopisiv osjećaj. S ovom djecom naučiš što je ljubav, nada, volja i prava istinska sreća. Uživam u svakom trenutku provedenom s ovom skupinom i svakoj radionici se neizmjerno radujem. Uskoro ćemo opet imati priliku pokazati javno što smo zajedno s korisnicima udruge i volonterima pripremili. Jedva čekamo!”

Volonterka Ivona Bošnjak je kazala: “Moja želja da se priključim ovom projektu nastala je kada mi je prijateljica Ana koja vodi radionice pričala divne stvari sa prošlog projekta. Danas na glazbenoj radionici sam posebno uživala. Ova djeca su posebna u svakom smislu i biti njihova podrška u razvoju je posebna čast.”

Volonteri su velika podrška ne samo ovom projektu nego djeci i njihovim roditeljima.

“Ovom projektu ‘Zajedno do uspjeha’ priključila sam se prvenstveno kao podrška svojoj prijateljici koja je ujedno i voditeljica radionice. Njezine priče o probama s ovog projekta su mi se urezale u pamćenje, a evo danas sam imala priliku to i doživjeti. Ovdje vlada posebna ljubav, zajedništvo i neopisiva sreća”, kazala je Kristina Perić koja je prvi put na ovakvoj radionici.

Udruga “Djeca nade” Prozor-Rama izrađuje privjeske po narudžbi

Kroz projekt “Zajedno do uspjeha” provode se glazbene i likovne radionice. “U sklopu projekta imamo glazbene i likovne radionice, a sve završava jednim događajem 3.12. kada će biti predstavljeno sve što je urađeno na radionicama. Djeca će pokazati svoje radove, zpjevati, zaigrati i za plesati. Kroz prethodni projekt nabavili smo mali CNC uređaj te izrađujemo privjeske. Najprije smo radili imena naših članova, načuili raditi i sada radimo privjeske po narudžbi. Već smo imali takve privjeske na Noćnom malonogometnom turniru u povodu Dana općine Prozor-Rama”, kzala je Ankica Jozić predsjednica Udruge “Djeca nade”.

Osim ovog projekta provode se i drugi projekti za korisnike.

“Osim ovog projekta uz potporu Općine Prozor-Rama koja je osigurala prijevoz naši članovi su otišli na more u Crnu Goru. To smo realizirali s udrugom “Sunce” iz Mostara i obitelji koja nas je primila u svoj smještaj. Ta obitelj svake godine ugosti ovakve udruge iz Bosne i Hercegovine”, dodala je Jozić.

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Popularno danas