Diplome iz Mostara vrijedit će u cijeloj EU, Hrvatska akreditira Sveučilište u Mostaru

Ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Radovan Fuchs najavio je da će Agencija za znanost i visoko obrazovanje uskoro akreditirati Sveučilište u Mostaru čime bi diplome s ove jedine visoko školske ustanove na hrvatskome jeziku u BiH vrijedile u Hrvatskoj, ali i u cijeloj Europskoj uniji.

“Jedan od prvih koraka koji će slijediti jeste akredtitiranje sveučilišta u Mostaru od strane Hrvatske agencije za znanost i visoko obrazovanje. Nakon što se taj proces kompletnog akreditiranja s izdavanjem dopusnice završi diplome koje izdaje Sveučiloište u Mostaru bit će priznate u Republici Hrvatskoj, a nakon toga automatski i na teritoriju Europske unije”, rekao je Fuchs u četvrtak u Mostaru. On se susreo s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem te posjetio Sveučilište u Mostaru gdje je razgovarao s rektorom dr. sc. Zoranom Tomićem.

Ministar Fuchs je ocijenio kako je proces akreditiranja visokoškolske ustanove jako zahtjevan tijekom kojega će moguće biti potrebno ispraviti pojedine segmente administrativnog i akademskog djelovanja.

“Ja sam siguran da će taj proces ići u dobrom smjeru i razmjerno brzo”, istaknuo je ministar obrazovanja i znanosti.

Najavio je nastavak potpore i pri reformi obrazovnog sustava u BiH, navodeći kako je Hrvatska u procesu kurikularnih prilagodbi i reformi koje se provode uz značajnu potporu sredstava koje su dobijene iz ffondova Europske unije.

Ministar Fuchs ocijenio je iznimno značajnim što ej BiH dobila kandidacijski status za članstvo s Europskom unijom navodeći to kao veliku mogućnost za korištenje dodatnih financijskih sredstava iz fondova EU.
“Čitav sustav Sveučilišta u Mostaru se sada može dodatno unaprijediti i poći naprijed ulazeći u alijansu europskih sveučilišta što je trend iz Bruxellesa”, kazao je.

  Predsjednik HVK Jadran Neum: Neumski vaterpolo je napravio iskorak, dobili smo novo plivalište i domaćeg trenera

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović rekao je kako je s ministrom Fuchsom razgovarao o održavanju znanstvenoga skupa koje se redovito na proljeće održava u Neumu, a ove će godine biti posvećen znanosti i njezinu utjecaju u integracijskim procesima s EU, prenosi ABC portal.

Objava Diplome iz Mostara vrijedit će u cijeloj EU, Hrvatska akreditira Sveučilište u Mostaru pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi