Digitalna turistička kartica za posjetitelje Mostara

Gradsko vijeće Grada Mostara odlučilo je o uvođenju pass kartice, digitalne kartice koja posjetiteljima Mostara omogućuje brojne pogodnosti prilikom obilaska turističkih, povijesnih i kulturnih znamenitosti grada na Neretvi. Ovaj projekt Mostar kao turističko središte Hercegovine podiže na višu, uređeniju razinu.

Istim je predviđeno da ‘Mostar pass’ bude besplatan za djecu do 7 godina, a za djecu i mlade od 7 do 15 predviđen je popust od 50%. Predviđene su pogodnosti i za grupe od 20 i više posjetitelja u vidu popusta od 10 posto.

Inače, osnovni paket ‘Mostar pass’ podrazumijeva pogled na skok sa Starog mosta, posjet muzejima MUM, Hercegovina, Stari Mostar s kulom i labirintom te kući Svetozara Ćorovića, kao i posjet Franjevačkoj crkvi i Zvoniku mira, posjet galeriji ‘Susret’ u Biskupijskom ordinarijatu te posjet džamijama Tabačica i Koski Mehmed-pašinoj kao i samostanu i muzeju u Žitomisliću nadomak Mostara.

Vrlo značajno je i da će zahvaljujući ovoj kartici turistima koji budu koristili ‘Mostar pass’ biti omogućen besplatan internet na cijelom području Mostara.

Ova svojevrsna turistička ulaznica dopunjavati će se naknadno i ponudama u lokalnim restoranima, hotelima i motelima kao i nekim obrtničkim radnjama itd.

Međutim, zanimljivo je da se istom i značajno uređuje dosadašnja praksa skokova sa Starog mosta te uvodi točan raspored termina za skakanje u rijeku Neretvu nadaleko poznatih mostarskih ikara. (V.S.H.)

FB.Event.subscribe( 'comment.create', penciCommentCallback ); FB.Event.subscribe( 'comment.remove', penciCommentCallback ); }; (function ( d, s, id ) { var js, fjs = d.getElementsByTagName( s )[0]; if ( d.getElementById( id ) ) { return; } js = d.createElement( s ); js.id = id; js.src="https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=348280475330978&autoLogAppEvents=1"; fjs.parentNode.insertBefore( js, fjs );

window.fbAsyncInit = function () { FB.init( { appId: '348280475330978', autoLogAppEvents: true, xfbml: true, version: 'v3.0' } ); };

}( document, 'script', 'facebook-jssdk' ));

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas