Crveni križ općine Prozor-Rama nastavlja akciju nabavke vozila za prijevoz osoba s poteškoćama u razvoju

Akcija “Dani darivanja” za nabavku specijaliziranog vozila za prijevoz osoba s poteškoćama u razvoju Crvenog križa općine Prozor-Rama pokrenuta je 8. prosinca 2022. godine, ali je privremeno zaustavljena kako bi se prioritet humanitarnog rada prepustio akcijama oko zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Akcijom je do sada prikupljeno 8.400 KM

Crveni križ općine Prozor-Rama odlučio je sada nastaviti akciju kako bi iz prikupljenih sredstava kupili vozilo prilagođeno prijevozu osoba s poteškoćama u razvoju. Zbog svih aktivnosti koje CK obavlja, poput prijevoza u Mostar i slično, dosadašnje vozilo koje je dosta potrošeno treba zamijeniti  specijaliziranim koje košta oko 50 tisuća KM.

Tko će biti prevožen kupljenim vozilom i kojim vozilom se sada prevozi?

“Vozilom kupljenim kroz ovu akciju voziti će se najčešće djeca s poteškoćama u razvoju koja tri puta tjedno putuju u osnovnu školu u Mostaru po prilagođenom programu. Trenutno u Mostar putuje šestero djece i to u vozilu koje su Crvenom križu donirali članovi župe Kusnacht Erienbach iz Švicarske zalaganjem Branka Tijana, Ljubana Dedića i Matiasa Westermanna. Vozilo je već neko vrijeme podložno kvarovima, a nije prilagođeno vožnji invalidnih osoba. Osim djece, prevoziti će se i druge invalidne osobe iz ove općine, po ukazanim potrebama”, kazali su iz Crvenog križa.

 

Zašto općina Prozor-Rama ne kupi vozilo za te namjene iz svojih sredstava?

Iz Općine Prozor-Rama poručuju da će u akciju biti uključeni u onoj mjeri u kojoj bude neophodno da se nabavi vozilo.

“Općina je također sudjelovala u svim troškovima vezanim za uvoz ranijeg vozila iz Švicarske. Kupila je dostavno vozilo Crvenom križu, nekoliko vozila Domu zdravlja, vozila za Vatrogasno društvo, čak i za policiju, tako da nije uopće sporno hoće li sudjelovati u kupovini vozila za prijevoz osoba s poteškoćama u razvoju. Općina svake godine dodijeli preko 100 tisuća KM Crvenom križu Prozor-Rama, čime omogući brojne aktivnosti ovog humanitarnog društva”, kazali su iz Općine.

Međutim, Crveni križ općine Prozor-Rama naglašava važnost humanitarnog djelovanja cijele zajednice, jer se rad Crvenog križa u cijelom svijetu temelji na humanosti cijele zajednice, a ne na proračunima. Zato smatraju da je najbolje omogućiti svima koji imaju osjećaj za pomaganje i imaju sredstva za to, da to i učine i to kroz humanitarne akcije kao što je ova sada.

Do sada prikupljenih 8.400 KM pokazuje da zajednica ima osjećaj za humanost i da će ova akcija biti uspješna. Imena donatora koji to budu željeli će na kraju ove hvale vrijedne akcije uz zahvalnice biti javno objavljena.

Podsjećamo broj na koji se mogu vršiti uplate sredstava za Crveni križ općine Prozor-Rama:

Dragovoljni prilozi se mogu uplatiti na račune Crvenog križa Prozor-Rama otvorene kod UniCredit banke d.d. Mostar, poslovnica Prozor-Rama:
KM      3382102200189372
Uplate iz inozemstva: SWIFT CODE: UNCRBA 22 IBAN: BA393382102200189372
Prilikom uplate potrebno je staviti naznaku “Za vozilo”.

________________________________________________

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Popularno danas