Čović očekuje formiranje nove Vlade ŽZH do kraja ovog mjeseca

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Mostaru je održalo 41. proširenu sjednicu Predsjedništva, kojoj su nazočili i predsjednici Županijskih i Regionalnih odbora te organizacije HDZ-a BiH za Brčko distrikt.

Predsjedništvo je raspravljalo o provedbi izbornih rezultata po županijama i na višim razinama vlasti F BiH i BiH, te se razgovaralo o pripremi za XI. Sabor HNS-a BiH.

Na konferenciji za medije nakon sjednice obratio se predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, koji je izjavio je kako ne priželjkuje intervenciju visokog predstavnika kada je u pitanju formiranje vlasti na federalnoj razini.

„Dovoljno je bilo nametnutih rješenja i odluka. Imamo dovoljno prostora da uspostavimo izvršnu i zakonodavnu vlast na razini Federacije na osnovu izbornih rezultata“, izjavio je dr. Čović nakon sjednice.

Po njegovim riječima na sutrašnjoj sjednici Dom naroda Federacije BiH bit će pokrenut proces uspostave izvršne vlasti u Federaciji.

„Ja sam uvjeren da ćemo sa sutrašnjoj sjednici konstituirati Dom naroda Federacije BiH, da ćemo za predsjednika Doma naroda ponovno imati Tomislava Martinovića, a vidjet ćemo kako će kolege Srbi i Bošnjaci popuniti Dom naroda. Očekujem imenovanje kolegija i nekih komisija, te otvaranje procedure izbora predsjednika Federacije BiH i njegovih zamjenika, odnosno izbora izaslanika za Dom naroda BiH“, kazao je predsjednik Čović.

Također, predsjednik Čović je izrazio očekivanje kako će HDZ BiH imati četiri izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

  Prosvjetari u ŽZH: Proračun je veći 28 milijuna, nećemo odustati od naših zahtjeva

„Što se tiče Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, očekujemo četiri izaslanika i to će biti Dragan Čović, Marina Pendeš, Zdenko Ćosić i Ivo Vincetić”, istaknuo je predsjednik Čović.

Najavio je da će HDZ BiH sudjelovati u formiranju vlasti u šest županija, te da će od tih šest imenovanje nove vlade do kraja ovoga mjeseca biti okončano u Posavskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji.

Što se tiče imena ministara i predsjednika županijskih vlada, predsjednik Čović je najavio da će biti osvježenja, te je dodao kako se imenima ne bavi vrh stranke već su te odluke prepuštene županijskoj razini.

Post Čović očekuje formiranje nove Vlade ŽZH do kraja ovog mjeseca je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi