back to top

Čović najavio udžbenik o Domovinskom ratu za osnovne i srednje škole u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Povodom obilježavanja 27. godišnjice smrti Mate Bobana, predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Predrag Čović najavio je inicijativu za izradu novog udžbenika o Domovinskom ratu Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Planirani udžbenik za osnovne i srednje škole bit će pripremljen u suradnji Vlade ŽZH i Sveučilišta u Mostaru.

Očekujem da ćemo uskoro imati rezultate tog udžbenika, da će biti objavljen, i da će naša djeca imati priliku učiti noviju hrvatsku povijest na način na koji je mi vidimo, a ne na način na koji je vide drugi.

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ne može nam se uskratiti naša perspektiva na taj period, posebno jer još uvijek ima svjedoka koji su to proživjeli. Postojale su greške, ali i stvari za koje su naši prijatelji platili životima da bismo mi danas bili ovdje, rekao je Čović za Jabuka.tv.

Podsjećamo, godišnjica smrti Mate Bobana obilježena je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na njegovom grobu u Gorici kod Gruda.

Načelnik Gruda Ljubo Grizelj istaknuo je da je zadaća obrazovnih institucija, kao što su škole i sveučilišta, ali i pojedinaca, podučavati o događajima kako se žrtve ne bi zaboravile.

Smatram da se svi trebamo potruditi da to shvatimo, i tako ćemo biti cijenjeni, i od naših političkih protivnika, ali i od onih koje želimo dosegnuti, prije svega, od zajednice europskih naroda, izjavio je Grizelj za Jabuka.tv.

Čovićeva najava udžbenika o Domovinskom ratu za osnovne i srednje škole u ŽZH prvi je put viđena na portalu Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Mostarski.info )

Popularno danas