Brončana povelja za KK Stina iz Gruda na manifestaciji “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”

Ove godine Osijek je bio domaćin nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” koja je godišnji projekt nacionalnog ocjenjivanja (turističkih) obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija, tradicijske gastronomije ruralnih područja, vinskog turizma te zaštićenih proizvoda i održivog razvoja.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo” dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja.

30.11.2023., Gospodarski centar Osijek – Svecanost dodjele nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ Photo: Borna Jaksic/PIXSELL

Ukupno je bilo prijavljeno 197 kandidata iz 20 hrvatskih županija, osam kandidata iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Republike Srbije. Nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske osvojila su 82 dobitnika iz Republike Hrvatske, tri iz Bosne i Hercegovine, te jedan iz Republike Srbije.

 

brončana povelja za kk stina iz gruda na manifestaciji “suncokret ruralnog turizma hrvatske”

Na dodjeli su sudjelovali između ostalih ministar obrane i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivan Anušić, delegacije ministarstava Republike Hrvatske, mnogobrojni župani, gradonačelnici i načelnici te delegacije županija iz Bosne i Hercegovine.

brončana povelja za kk stina iz gruda na manifestaciji “suncokret ruralnog turizma hrvatske”

U kategoriji aktivnog turizma u ruralnim područjima brončanu povelju osvojio je Konjički klub Stina iz Gruda.


Trebali smo prespavati noć da saberemo dojmove sa ceremonije “SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE 2023”. Počašćeni smo i ponosni na ovu prekrasnu brončanu povelju koju smo osvojili u kategoriji aktivnog turizma u ruralnim područjima od ukupno 197 nominiranih gospodarstvenih imanja. Velike zahvale najprije idu našoj obitelji koja godinama ulaže svu svoju volju i ljubav u ovaj naš nesvakidašnji životni poziv. Hvala svima Vama koji iz godine u godinu prepoznajete naš rad i odabirete upravo nas za svoje aktivno vrijeme u prirodi i sa životinjama. Trudit ćemo se i dalje svojim radom opravdati Vaše povjerenje, poručili su iz KK Stina.

brončana povelja za kk stina iz gruda na manifestaciji “suncokret ruralnog turizma hrvatske”

brončana povelja za kk stina iz gruda na manifestaciji “suncokret ruralnog turizma hrvatske”

Ruralni turizam važan je čimbenik reaktivacije i razvoja ruralnih područja koji pomaže očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i običaja, štiti okoliš, jača autohtonu i ekološku proizvodnju te ga s pravom možemo nazvati budućnošću svjetskog turizma.

Post Brončana povelja za KK Stina iz Gruda na manifestaciji “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas