Branimir Glavaš se vratio u Hrvatsku – Normalno sam prešao granicu…

Uskovitlao sam prašinu, ali normalno sam prešao granicu i sada se bez ikakvih problema krećem po Hrvatskoj, rekao je Glavaš.

Branimir Glavaš je prije mjesec otišao u Bosnu u Hercegovinu, poručujući da ne želi više ni dana provesti u zatvoru. Međutim, pojavile su se informacije kako se ipak vratio u Hrvatsku.

– Istina je, u Osijeku sam, potvrdio je Glavaš za Novi list. Dodao je da nije dobio nikakve garancije da neće morati u zatvor, ali se vratio u Hrvatsku.

– Uskovitlao sam prašinu, ali normalno sam prešao granicu i sada se bez ikakvih problema krećem po Hrvatskoj. Bio sam i u Zagrebu na Županijskom sudu, morao sam osobno preuzeti neku dokumentaciju u vezi mog ranijeg zahtjeva za izuzeće suca. Sada čekam rješenje o tome zašto mi nije određen pritvor, još ga nisam dobio, a nije ni Državno tužiteljstvo koje ima pravo žalbe. Ja sam se, pak, žalio na sudsku kaznu u visini pet tisuća eura jer sam prilikom izricanja presude rekao sucu da nabijem na k… i njega i sud, ispričao je Glavaš.

Podsjetimo, županijski sud u Zagrebu je na ponovljenom suđenju u slučajevima “Selotejp” i “Garaža” nepravomoćno osudio Branimira Glavaša na sedam godina zatvora za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. godine, dok su njegovi suoptuženici također dobili zatvorske kazne, prenosi Jutarnji list.

Post Branimir Glavaš se vratio u Hrvatsku – Normalno sam prešao granicu… je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas