Anđela Ćubela iz Neuma: “Posao primalje je moj životni poziv koji živim 24 sata”

U moru talentiranih mladih ljudi iz Neuma, ovaj put razgovarali smo s mladom primaljom Anđelom Ćubelom. U nastavku pročitajte što Anđela kaže o sebi, svome pozivu i može li se zamisliti da radi bilo što drugo.

Anđela za početak nam reci nešto više o sebi, gdje si odrasla, koju školu si pohađala i čime se danas baviš?

Zovem se Anđela Ćubela, rođena sam 15. rujna 1995. U Dubrovniku, RH. Svoje djetinjstvo sam provela sa svojom obitelji u malom i lijepom gradu Neumu do svoje 14. godine, gdje sam završila Osnovnu školu Kardinala Stepinca.

Završetkom osnovne škole, selim se u Mostar, sama kao petnaestogodišnjakinja kako bih išla za svojim snovima, te upisujem Srednju medicinsku školu Sestara Milosrdnica. Nakon završene srednje škole, upisala sam I završila 2017. godine preddiplomski studij na Fakultetu zdravstvenih studija, smjer Primaljstvo kao prva generacija prvostupnica primaljstva u BiH. Trenutno studiram na diplomskom studiju Primaljstva.

Zaposlenica sam u SKB Mostar, na odjelu Ginekologije i porodništva.

Anđela, radiš jedan od najtežih ali i najljepših poslova na svijetu, kako si se odlučila za baš taj poziv?

Slažem se s vašim navodom poziv, jer upravo tako smatram svoj posao, kao životni poziv koji živim 24 sata. Još od malih nogu javljala se želja za pomaganjem drugim ljudima, koja nije prestajala i još traje.

Čuli smo puno pohvala za tvoj rad, i to mahom od žena koje si porodila. Kako bi opisala svoj posao i možeš li se zamisliti da radiš nešto drugo?

Zadovoljstvo trudnica i porodilja, te njihov osmijeh najljepša mi je zahvala za moj uloženi trud i pomoć.

Ne mogu se zamisliti da radim neki drugi posao, jer kako sam već navela,svoj posao smatram životnim pozivom i mojom najvećom ljubavi. Svoj posao bi opisala kao jedan od najstresnijih i među težim poslovima jer se radi o dva života, a ponekad i više, al ujedno je i najljepši, jer svojim rukama donosim na svijet novi život.

Reci nam kakav je osjećaj kad dijete dođe na svijet, postane li ikada svejedno?

Porod novorođenčeta, te upoznavanje s majkom, jedan je od najljepših osjećaja koji se može doživjeti, prožet je jakim emocijama, koje je naravno teško skriti te se često znaju javiti I suze radosnice.

Nikad ne može postati svejedno, jer ovaj posao se mora voliti kako bi se mogao raditi uspješno i može ga raditi samo netko tko ima veliku empatiju.

Koliko dugo već radiš ovaj posao i koliko je djece došlo na svijet uz tvoju pomoć?

Radim 5 godina kao primalja. Točan broj novorođenčadi ne znam, ali je zasigurno velik.

Možeš li izdvojiti neko posebno iskustvo koje si imala kao primalja do sada? 

Svako iskustvo poroda je zasebno, ima svoju čar te ne bi mogla izdvojiti neko posebno. Zasigurno, svaki uredan porod je veliki uspjeh, te donosi radost kako majci tako I primalji.

Želiš li možda poslati poruku za one koji razmišljaju da u budućnosti rade ovaj posao?

Ukoliko imate želju za ovim zanimanjem, nemojte se plašiti, upišite školu/fakultet, jer primalja je zaista posebno zanimanje koje se živi i radi srcem.

Anđela hvala ti na izdvojenom vremenu. Želimo ti još puno uspješnih godina rada.

Objava Anđela Ćubela iz Neuma: “Posao primalje je moj životni poziv koji živim 24 sata” pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.

Popularno danas