back to top

Gimnazija Marka Marulića sudjelovala u projektu američkoga veleposlanstva u BiH

U listopadu prošle godine odlučili smo sudjelovati u projektu američkoga veleposlanstva u BiH pod nazivom OneBookOne BiH. Nakon što smo od njih dobili knjigu autorice Sandre Cisneros Kuća u ulici Mango, uslijedile su aktivnosti vezane za istu.
Učenici trećih razreda koji su engleski jezik uzeli kao izborni predmet počeli su čitati knjigu te su svaki tjedan vrijedno radili sudjelujući u svim raspravama i analizama, naravno na engleskom jeziku. Analizirali su glavne likove, raspravljali o tematici identiteta, pripadanja i odrastanja.
Kad smo profesorici Lucijani Gudelj pričali što radimo, ona nam je predložila da napravimo Ulicu Mango. Tu su se uključile i cure sa izborne nastave likovne umjetnosti s profesoricom Ivanom Lončar Velić i malo pomalo od starih kutija za cipele, stiropora, salveta i još koječega nastala je prava ulica!
Kao sudionici u projektu dobivamo priliku aplicirati za mini grant zajedno sa još jednom školom koja u njemu sudjeluje. Naš prijedlog za suradnju prihvaća profesorica Erna Macić i njezini učenici iz srednje škole Jablanica.
Projekt pod nazivom “Building bridges between neighbours – Gradimo mostove među susjedima” u kojem smo osmislili brojne radionice na engleskom jeziku, odobren je od strane američkoga veleposlanstva koje će u iznosu od 5000 dolara u potpunosti financirati sve predložene aktivnosti. U sklopu projekta učenici će upoznati svoje vršnjake iz Jablanice te provesti tri dana na planini Vlašić kako bi zajednički odradili zacrtane aktivnosti.

 

Inspirirani pročitanom knjigom učenici i dalje marljivo rade jer sudjelujemo u još jednom natjecanju. I nadamo se kako ćemo uskoro imati još dobrih vijesti.

Tekst: Franka Tomas, prof.
Gimnazija Marka Marulića Tomislavgrad
gimnazija marka marulića sudjelovala u projektu američkoga veleposlanstva u bih

Objava Gimnazija Marka Marulića sudjelovala u projektu američkoga veleposlanstva u BiH pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas