back to top

DOBRO vam oblačno i hladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 2 stupnja C, puše lagani vjetar, dobro je hladno, nebo nad duvanjskim krajem je oblačno, a sunce još spava i čini se da tone u zimski san.

Ugodno vam i blagoslovljeno zadnje jutro mjeseca studenog, ali je studeno, hladno, primjereno današnjem nadnevku. I kasna jesen i nadolazeća zima, hladnoća imaju svoje čari u kojima treba znati uživati. Svaki dan nam je od Boga darovan i u svakom treba naći ljepotu, vrijeme u kojima ćemo činiti dobročinstvo, dobra djela, a posebice u predblagdanskom ozračju.

Zahvalite Bogu ako ste u mogućnosti kupiti sve što vam treba za predstojeće blagdane, jer vas reklame mame sa svih strana, ali ne zaboravite u tim silnim namirnicama, poklonima, odvojiti i jedan dio za one koji nemaju. Vjerujte da će vas jedno takvo dobročinstvo učiniti zadovoljnijim i radosnijim nego pretrpana košara samo za vas i vašu obitelj.

Za sve dobro što činite ne očekujte nagradu, plaću, uzdarje će vam biti radost koju osjetite u srcu koje daruje, u osmijehu zahvalnosti koji vam je upućen i često samo kratko: “Bog vas pomogo i zdravlje vam dao”, nema ljepše zahvalnosti. A i bez toga pomozite kada god možete, kada god ste u prigodi.

A ljubav, lijepa riječ, osmijeh koje ćete uputiti drugima ništa vas ne košta, zato ih dijelite, darujte potrebitima, ne radi njih, nego radi sebe!

www.tomislavnews.com

 

www.tomislavnews.com

Popularno danas