back to top

Samir Radovac se oprostio od dresa Rođenih

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim fudbalerom Samirom Radovcem, a koji će i zvanično biti realizovan u narednim danima.

Samir Radovac rođen je 25. Januara 1996. godine u Sarajevu. Karijeru je započeo u omladinskom pogonu FK Sarajevo, gdje nakon kraćeg boravka u FK Olimpik potpisuje ugovor za grčki klub PAS Giannina. Članom Fudbalskog kluba Velež Mostar postao je u januaru 2020. godine.

Neumorni igrač sredine terena dres Rođenih nosio je u 76 navrata, postigavši 9 golova uz upisanih 7 asistencija. Osim zapaženih igara u našem crvenom dresu ostati će upisano da je bio član generacije koja je ostvarila dugo očekivani plasman u evropska takmičenja, te povrh svega generacije koja je uspješno krunisala pohod na titulu osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

Na žalost, posljednje neugodne povrede, nisu dozvolile da Samir Radovac u dresu Rođenih da svoj puni doprinos u tekućoj takmičarskoj sezoni.

Prije početka današnje utakmice protiv FK Sloga Meridian iz Doboja, naš Veselin Đurasović u ime Fudbalskog kluba Velež, uručio je Samiru Radovcu za ovu priliku posebno izrađen dres sa brojem 76, odnosno brojem odigranih utakmica u veležovom crvenom dresu.

Fudbalski klub Velež Mostar našem Samiru se najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos ostvarenim rezultatima u proteklim sezonama, te mu upućuje najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere.

Hvala Samire!

samir radovac se oprostio od dresa rođenih
Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

fkvelez.ba

Popularno danas