back to top

NAJAVA: Prvi ovosezonski gradski derbi

U narednom meču, koji se igra već danas, Rođene očekuje vjerovatno i najteže iskušenje ove sezone – utakmica protiv gradskog rivala. Riječ je o zaostaloj utakmici 6. kola Premijer lige BiH, za koju je, nakon duge odgode, konačno dogovorena zamjena domaćinstva, tako da će se ovaj susret odigrati Pod Bijelim Brijegom.

Pobjeda nad Igmanom u prošlom kolu, iako izvojevana s prilično muke, sigurno je unijela potrebnu stabilnost i samopouzdanje u Veležovu svlačionicu, Rođeni su neporaženi već šest utakmica, a Zrinjski je uvezao četiri pobjede bez primljenog gola, tako da forma obje ekipe pred gradski derbi obećava uzbudljivo fudbalsko nadmetanje. Obje ekipe su uglavnom kompletne, niko nije pod suspenzijom zbog kartona, s tim što je nekoliko igrača Veleža (Radovac, Blagojević, Bajrić…) povrede saniralo tek nedavno.

Amar Osim, šef Veležovog stručnog štaba, na jučerašnjoj konferenciji za štampu istakao je, pored ostalog, kako će njegovoj ekipi današnja utakmica poslužiti kao odlična provjera stvarnih snaga i dometa: “Ova utakmica je bitna navijačima i svima u Mostaru jer je u pitanju rivalstvo.Protiv svih ekipa smo imali i dobrih i loših momenata, ali i protiv svih bili tu negdje. Ova utakmica će biti drugačija. Igramo protiv ozbiljnog protivnika, i mimo rezultata i onoga što će to donijeti, važna je i u smislu da vidimo gdje smo. Ovo je za nas svojevrsna mala matura.”

Utakmica između HŠK Zrinjski Mostar i FK Velež Mostar igra se danas (srijeda, 12.10.), s početkom u 17:00 sati, na stadionu Pod Bijelim Brijegom. Suđenje na ovoj utakmici povjereno je Admiru Musiću (Sarajevo), kojem će u obavljanju zadaće pomagati Davor Maksimović (Doboj) i Amir Kadić (Sarajevo), dok će četrvti sudija biti Antoni Bandić (Grude). Rad djelitelja pravde nadgledat će Rade Vukasović (Trebinje), a za službenog delegata na ovom susretu određen je Jasmin Memišević (Breza). Direktan televizijski prenos mostarskog gradskog derbija realizovat će Arena Sport.

Forza Velež! Samo jako! Svi kao jedan!

fkvelez.ba

Popularno danas