back to top

MARIĆ: Očekujem ligu mladih jer su svi skresali proračune

Mostarski Zrinjski je nedavno formirao novu upravu klubu, a 1. rujna poveo i ekipu u pripreme za prvenstvo Bosne i Hercegovine koje bi po rasporedu trebalo krenuti 8. listopada, iako je to malo vjerojatno.

Plemići su održali Izbornu skupštinu kluba na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, Upravni odbor i Nadzorni odbor. Za predsjednika uprave je izabran Slavko Cvjetković.

Novi trener kluba je Kristijan Marić koji raspolaže sa ekipom od 14 igrača.

 – Sastavljena je mlada ekipa uz dva američka Košarkaša, stigao je Glen Abraham na poziciju beka i Antwan Maxwell na mjesto krilnog centra, rekao je član Nadzornog odbora Igor Marić.

Kristijan Marić je prvi trener, dok je kompletiranje stručnog stožera još u tijeku.

 – Priliku će dobiti mladi igrači, a naše ambicije će biti borba za opstanak, sredina ljestvice, takav nam je proračun, pojašnjava Marić.

Zrinjski je prošlu sezonu okončao na pretposljednjem mjestu prvenstva s trenerom Nevenom Nikolićem i tako izborio svoje članstvo u ligi i za sljedeću sezonu.

Po riječima predsjednika KS-a BiH, Borisa Spasojevića, prvenstvo BiH bi trebalo krenuti 8. listopada, dok je Skupština KS-a BiH zakazana za 1. listopada.

 – Moje iskustvo je da uvijek prolongiraju start prvenstva za sedam dana, ali evo daj bože da se tako desi. Međutim mi dosad ništa službeno nismo dobili. Nama je svakako interes da što prije krene, rekao je Marić.

Zasad je jako malo informacija generalno iz klubova koji će činiti elitno Košarkaško natjecanje u BiH, ali sigurno je to da svi imaju problema sa financiranjem. To će sigurno utjecati i na kompletno natjecanje.

 – Očekujem mladu ligu, rosteri će biti uglavnom mladi i ne tako kvalitetni kao prijašnjih godina jer su svi skresali proračune poslije pandemije. Svi imaju puno jeftinije sastave nego dosad, rekao je Igor Marić. Er.B.

The post MARIĆ: Očekujem ligu mladih jer su svi skresali proračune appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Popularno danas