back to top

Na proslavi Dana Blizanaca istaknuta važnost zajedništva

Jučer je u Blizancima proslavljen 14. dan ovog broćanskog mjesta. Proslava Dana Blizanaca započela je u župnoj crkvi na Gradini, gdje je misno slavlje predvodio don Ivan Kordić, a nakon misnog slavlja odana je počast poginulim braniteljima i održano prigodno druženje na terenu Sportskog centra Blizanci.

Don Ivan Kordić u suslavlju sa župnikom župe Gradina don Đurom Benderom i nazočnim vjernicima predvodio je misno slavlje na kojem je istaknuo kako smo svi pozvani hvaliti Gospodina, čuvati uspomene na generacije koje su živjele na našim prostorima, stvarati bolju budućnost te čuvati zajedništvo i čuvati svoje mjesto i župnu zajednicu.

– Geslo proslave jednoga mjesta moglo bi biti izrečeno riječima: Lijepo je što si ovdje. Lijepo je što postojiš, što živiš. Lijepo je što živimo zajedno, što možemo računati jedni na druge. Današnje vrijeme i svako vrijeme izazov je u vrednovanju života. Izazov je u čuvanju i promicanju života. Župna zajednica je Božji dom između naših domova i u sebi nosi posebnu snagu i ljepotu radosti – poručio je u dijelu sinoćnje propovijedi don Ivan Kordić.

Nakon misnog slavlja, polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom, koju je predvodio don Đuro Bender, župnik župe Gradina, odana je počast žiteljima Blizanaca poginulim i nestalim u Drugom svjetskom ratu, poginulim nakon Drugog svjetskog rata i poginulim u Domovinskom ratu kod spomenika podignutog njima u čast.

Proslava 14. Dana Blizanaca, kojoj su uz mještane Blizanaca nazočili Tomislav Martinović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk te ostali uzvanici i gosti, nakon toga nastavljena je na obližnjem sportskom centru.

Mještani Blizanaca i njihovi gosti ondje su proveli ugodne trenutke u druženju, pjesmi i veselju. Za dobru atmosferu sinoć su se pobrinuli: Duo Prijatelji, Složni bećari i članovi HKUD sv. Marko Vionica.

Na misnom slavlju, kod spomen obilježja i tijekom zajedničkog druženja više puta istaknuta je važnost zajedništva, što je i glavni motiv Organizacijskog odbora za organiziranje tradicionalnog druženja Blizančana i njihovih gostiju.

The post Na proslavi Dana Blizanaca istaknuta važnost zajedništva appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas