back to top

Narodni univerzitet: “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine“

Promocija “Panorama bošnjačkog aforizma“, autora Ekrema Macića 05. juli u 19:30 sati

Ustanova Narodni univerzitet Konjic u mjesecu julu 2022. godine, a u okviru projekta “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine“,  organizira više raznovrsnih kulturno-obrazovnih sadržaja. 

Naime, Narodni univerzitet Konjic u partnerstvu sa BZK “Preporod“ Konjic, u Drvenoj sali NU Konjic, u utorak, 5. jula 2022.godine  s početkom u 19:30 predstavlja “Panoramu bošnjačkog aforizma“, autora Ekrema Macića. O pomenutom djelu će govoriti: prof. dr. Dijana Hadžizukić i književnik Hadžem Hajdarević. 

U četvrtak, 7.jula 2022.godine u 19:00, u Bosanskoj sobi NU Konjic, priređujemo promociju knjige “Hipertenzija“, autora Adnana Džolote, o kojoj će uz autora govoriti i prof dr. Safet Sarić. U okviru projekta “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine“, Narodni univerzitet Konjic će prirediti program “Kultura pamćenja“, posvećen “27. godišnjici od genocida u Srebrenici”, Naime pomenutim povodom bit će upriličen razgovor i predstavljanje autorskog rada književnika Enesa Topalovića, a isti je zakazan u Bosanskoj sobi NU Konjic, u petak, 15. jula 2022.godine, s početkom u 19:30. Topalović je pored brojnih književnih nagrada i priznanja, između ostalog, laureat književnog piznanja “Srebrenica” u 2006. godini i to za priču “Mrtva trka”. O djelu Enesa Topalovića govorit će pisac i pjesnik Esad Bajić.

radiokonjic.ba

05.07.2022.    

radiokonjic.ba

Popularno danas