VijestiProjekcija promotivno-edukativnog videa “Zaštićena i očuvana priroda - bogatstvo...

  Projekcija promotivno-edukativnog videa “Zaštićena i očuvana priroda – bogatstvo svih generacija”

  WWF Adria u saradnji sa Koledžom ujedinjenog svijeta, ove godine u Mostaru povodom obilježavanja Sata za planetu Zemlju 2022., organizira projekciju kratkog promotivno-edukativnog videa “Zaštićena i očuvana priroda – bogatstvo svih generacija”, koji će se održati u petak, 25. 3. 2022. godine.

  Događaj realiziran uz aktivno učešće učenika UWC Mostar, pored naglašavanja značaja očuvanja prirode i zaštite naše planete, uključuje i prezentaciju predstavnika WWF Adria i diskusiju na temu “Zaštićenih prirodnih područja”, saopćeno je iz Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

  Kratki promotivno-edukativni video pod nazivom “Zaštićena i očuvana priroda – bogatstvo svih generacija” nastao je kao jedna od aktivnosti regionalnog projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude” kojim WWF zagovara efikasna i finansijski održiva zaštićena područja, podržana kroz angažovanje lokalne zajednice i organizacije civilnog društva

  Globalna inicijativa WWF-a „Sat za planetu Zemlju“ nastala je 2007. godine u Sydneyu s ciljem podizanja svijesti donositeljima odluka i stanovništvu svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti, te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju, navodi se u saopćenju.

  Bosna i Hercegovina u ovoj globalnoj akciji učestvuje od 2009. godine.

  (Mostarski.ba)

   

  mostarski.ba
  #Projekcija #promotivnoedukativnog #videa #Zaštićena #očuvana #priroda #bogatstvo #svih #generacija

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img