Prije 15 godina dogodila se najveća tragedija u hrvatskom nogometu | HIP.ba

Točno prije 15 godina dogodila se tragedija koja je zauvijek obilježila hrvatski nogomet i HNL.

Hrvoje Ćustić 29. ožujka 2008. godine na utakmici između svog Zadra i Cibalije pao je nakon duela i udario glavom u betonski zid pored travnjaka.

Odmah je prebačen u bolnicu i operiran, vjerovalo se da će preživjeti, ali je bitku za život izgubio 3. travnja. U Zadru je dobio ulicu, navijači ga nikad nisu zaboravili, kobni zid na Stanovima je uklonjen, HNS je korigirao propise, ali i nije ispunio obećanje da će Kup nazvati po njemu, prenosi Index.

Ćustić je rođen 25. listopada 1983. u Zadru. Nogometna ga je karijera, nakon početaka u rodnom gradu (2000. – 2005.) te kratkog odlaska u Hajduk, odvela u redove Zagreba, a dvije godine poslije vratio se u matični Zadar. Za mlade hrvatske reprezentacije je odigrao deset utakmica. Izbornik u U-21 reprezentaciji mu je bio Slaven Bilić, a igrao je uz bok s Eduardom, Lukom Modrićem i Vedranom Ćorlukom.

Da Hrvoje ne padne u zaborav brine se i Danijel Subašić, njegov nekadašnji suigrač i sadašnji golman Hajduka koji je nakon tragedije svaku utakmicu branio u majici s njegovim likom.

Uvijek osjećam ponos kada vidim Danijela s likom mog Hrvoja. Danijel i Hrvoje su odrasli zajedno. Hrvoje je prvi zaigrao za reprezentaciju. Prošao je sve selekcije i bio je autoritet svojim kolegama. Suba je također bio veliki potencijal, znao sam da će on i Luka Modrić postati veliki igrači. Što reći o Subi i Luki, oni su moja djeca. Volim ih, to se riječima ne može opisati. Oni znaju sve, rekao je ranije za Index Hrvojev otac.

hip.ba

Popularno danas