VijestiPremije osiguranja u HNŽ-u vrijede do konca godine, distribucija...

  Premije osiguranja u HNŽ-u vrijede do konca godine, distribucija u tijeku

  Premija osiguranja za 2021. godinu za osiguranike Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (ZZO HNŽ) prestaje važiti 31. prosinca ove godine, a u tijeku je distribucija premije za 2022. godinu, priopćeno je u ponedjeljak iz tog zavoda. 

  Ističe se kako cijena premije osiguranja za 2022. godinu iznosi 20 maraka te da je do 1. ožujka mogu kupiti sve punoljetne osigurane osobe koje posjeduju zdravstvenu iskaznicu/legitimaciju.

  Kupovinom premije osiguranja, osigurane osobe oslobođene su plaćanja participacije, odnosno osobnog sudjelovanja za 134 zdravstvene usluge.

  Osiguranici oslobođeni osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite su djeca do navršenih 18 godina života i darivatelji krvi koji su krv darivali deset i više puta s tim da su u 2021. godini krv darivali najmanje jednom.

  Iz Zavoda napominju kako su osobnog sudjelovanja ili plaćanja participacije, odnosno kupovine premije osiguranja trajno oslobođeni darivatelji krvi koji su tijekom života krv darivali pedeset i više puta.

  Nakon isteka redovite distribucije, premiju osiguranja mogu pribaviti prvoprijavljeni osiguranici, tj. osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave na zdravstveno osiguranje.

  Djeca koja u 2022. godini navršavaju 18 godina života, premiju osiguranja mogu pribaviti najkasnije 30 dana od dana navršene 18. godine života.

  Uplata premije osiguranja za 2022. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banka, pošta) na  depozitni račun ZZO HNŽ/ K broj: 5550000004873298 (Vrsta prihoda 722 611).

  Uplaćene premije osiguranja osiguranici mogu evidentirati na punktovima za redovitu distribuciju i putem web stranice Zavoda (VIDEO).

  Za evidentiranje premije osiguranja za 2022. godinu putem web stranice Zavoda potrebno je, uz elektronski zahtjev, dostaviti dokaz o izvršenoj uplati, odnosno uplatnicu i popis osoba za koje je izvršena uplata (ime, prezime i jedinstveni matični broj).

  Uplaćene premije za koje je poslat elektronski zahtjev za evidentiranje biti će evidentirane u informacijski sustav Zavoda najkasnije u roku od 3 radna dana, a potvrdu o njihovoj evidenciji osiguranici će dobiti na osobni mail, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img