OSAM RAKITSKIH I POSUŠKIH ANĐELA Dvije godine od tragedije koju Hecegovina nikada neće zaboraviti | HIP.ba

Hercegovina se u zadnjim danima godine prisjeća posuških i rakitskih anđela, mladosti koja je prerano otišla sa ovog svijeta. Osam mladih života, četiri mladića i četiri djevojke, korak do 20-te umjesto kući na Novu godinu otišlo je u Nebo.

Preminuli su u novogodišnjoj noći, a nakon izvršene analize krvi utvrđeno je da je kod svih 8 osoba došlo do intoksikacije ugljičnim monoksidom s utvrđenom koncetracijom krvi koja je smrtonosna.

U Posušju je pokopano dvoje (Mirela Rezo i Stjepan Jukić), u u Rakitnu šestero mladih (Žana Pavković, Mia Soldo, Marija Pavković, Ivan Miličević, Stipe Pavković i Stipe Romić). Tisuće vjernika sudjelovale su na ispraćaju hercegovačke mladosti, i kamen bi proplakao.

Sprovodni obred predvodio je biskup Petar Palić, koji je bio nov na dužnosti. Tisuće su plakale. Prošle su već dvije godine.

Upravo na Novu Godinu, na godišnjicu njihove smrti služe se mise u Posušju i Rakitnu za osam mladih, u Rakitnu jutarnja, a u Posušju večernja, koja je ove godine zakazana u 18 sati.

 

hip.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi