Futsal klub Konjic: Dalibor Pudar šef stručnog štaba

Futsal klub Konjic vrši intenzivne priprema uoči početka prvenstva u Premijer futsal ligi BiH. Iz kluba su infomisali da je za novog šefa stručnog štaba imenovan Dalibor Pudar, koji je, kako su naveli, neko ko je veoma predan radu i sportskom načinu života.

„Iza nas su sedmice veoma predanog i marljivog rada u procesu pronalaska novog trenera, a nakon mnogo obavljenih razgovora, uprava kluba se odlučila da kormilo kluba preda Daliboru. Njegova vizija, plan, te taktika koju planira uvježbavati sa našom ekipom su glavni razlog zašto smo angažovali Dalibora i lako smo se dogovorili, na obostrano zadovoljstvo“ – naveli su na fejsbuk stranici iz Futsal kluba Konjic.

U izjavi za stranicu kluba novi trener se zahvalio na sjajnoj dobrodošlici u Konjic, koju je, kako je naveo, i očekivao, jer se odavno osjeća kao domaći ovdje i poznaje futsal klimu.

„ Ono sto ne želim nikako zaboraviti je pozdraviti i zahvaliti se klubu iz koga dolazim KMF “Nevesinje” u kojem su moji prijatelji, ne samo saigrači.“ – naveo je Pudar.

„Futsal klubu “Konjic” hvala na ukazanom povjerenju i pozivu, biće mi čast voditi ovakvu jednu ekipu. Ljudi na čelu kluba su ostavili divan utisak na mene, od prezentacije, planova do uredjenja, ozbiljnog pristupa, zaista sve pohvale za ovakav jedan kolektiv. Nadam se da ćemo ostvariti ciljeve zacrtane kakve dolikuju premijerligašu i igračkom kalibru koji klub posjeduje. Za mene kao trenera (igrača) je veliki izazov, a nadam se i lijepom iskustvu na radost kluba i lepršave konjičke publike. Euforija se osjeti u zraku kada je u pitanju futsal u ovom gradu, pa je elan na maksimumu“ – izavio je novi šef stručnog štaba Futsal kluba Konjic Dalibor Pudar, dodavši da priče ostavlja za poslije, te da kreću sa pripremama.

  Ekipe ”Café Bar “Miami” i “HVIDRA” Mostar gledamo u finalu tradicionalnog noćnog turnira u Prozoru

„Rada i truda siguran sam da neće manjkati, a samim time ni rezultata, a ukazano povjerenje ću nastojati da opravdam“ – poručio je Pudar.

Iz Futsal kluba Konjic su ranije objavili da boje kluba nastavljaju braniti Vedad Šabanović, Ajdin Sultanić, Ivica Marić, Nermin Jusić, te golmani Amer Šarić i Benjamin Ćesir.

Novi članovi kluba su Maid Graho (FK Igman, FK Klis), Amel Handžić (KMF Tango, FC Centar, GFC Sarajevo), Josip Bilić (MNK Kreševo, MNK Tango, GFC Sarajevo, FC Željezničar), Leo Kožul (MNK Kreševo, KMF Tango, MNK DiaBih, MNK Željezničar).

Emir Gekić, Mario Miletić i Belmin Arnautović su napustili klub.

Benjamin Begeta je, nakon prestanka sa aktivnim igranjem, imenovan za sportskog direktora kluba, dok će Senad Dizdarević, koji se također oprostio od aktivnog igranja, obavljati funkciju pomoćnog trenera u klubu.  Anel Razić je novi generalni sekretar i službeni predstavnik kluba, naveli su iz Futsal kluba Konjic.

Podsjećamo, da je Adnan Alihodžić podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Futsal kluba Konjic, koju je uprava usvojila, te je imenovan novi šef stručnog štaba.

Futsal klub Konjic: Dalibor Pudar šef stručnog štaba
Futsal klub Konjic: Dalibor Pudar šef stručnog štaba

Futsal klub Konjic / radiokonjic.ba

Foto: Futsal klub Konjic

07.09.2022.

radiokonjic.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi