FOTO: NAJAVA proslave blagdana Rođenja BDM – Mala Gospa u duvanjskim Župama Bukovica i Vinica, te u Župi Rama-Šćit

U četvrtak je blagdan Rođenja BDM – Mala Gospa. Svete mise u Župi sv. Mihovila su: Tomislavgrad u 7:30 i 10:30 sati. Na filijalama u 9:00 sati. Svečana proslava Male Gospe je u župama Bukovica i Vinica. Tamo su svete mise u 11:00 sati.
Sinoć (ponedjeljak) su u  duvanjskoj Župi Bukovica započele  mise trodnevnice u 18:00 sati, prvu je predvodio fra Stipe Marković, novi župnik Župe Bukovica, večeras će misu predvoditi  fra Jozo Radoš – Đoka, župni vikar, dok će sutra, treću večer, misu  (uočnicu) predvoditi fra Stipan Klarić.

Na blagdan Male Gospe pučku svetu misu u 11:00 sati predvodit  će fra Marin Karačić, župnik u Gorici grudskoj, doznajemo od župnika fra Stipe.

PROSLAVU BLAGDANA MALE GOSPE U ŽUPI VINICA VEĆ RANIJE SMO OBJAVILI, PA PODSJEĆAMO:

Na blagdan Male Gospe, u četvrtak 8. rujna 2022. godine, u 11 sati svečano misno slavlje u Vinici predvoditi će biskup Petar Palić. U sklopu ove svečanosti naš župnik don Jakov Renić proslavit će 50. obljetnicu svećeništva. Pozdravimo zajedno našeg novog biskupa, te čestitajmo našem don Jakovu njegov zlatni jubilej ustrajnosti, dosljednosti i postojanosti u svećeničkom životu. Zahvalimo mu na neumornom služenju Crkvi i brizi za svoj narod. Nakon misnog slavlja predviđeno je zajedničko druženje, pa tko je u mogućnosti neka donese malo kolača i drugih slastica.

 

PROGRAM PROSLAVE MALE GOSPE U ŽUPI RAMA-ŠĆIT

Duvanjski vjernički puk, po tradiciji, hodočasti i Maloj Gospi u Ramu, posebice na misu uočnicu, pa donosimo program proslave blagdana Rođenja BDM i u Rami:

  Zapadnohercegovačka županija: 500 KM mjesečno za svako treće i sljedeće dijete u obitelji

Po staroj ramskoj tradiciji, na blagdan Male Gospe hodočasti se na Šćit, u svetište Majke od milosti – Gospe Ramske. Kao i do sada, priprava za ovaj blagdan biti će kroz trodnevnicu koja će započeti u ponedjeljak 5. rujna prema sljedećem rasporedu.

Ponedjeljak, 5. rujna u 18 sati:

Prvi dan trodnevnice: sv. Misa slavit će se za sretan početak školske godine; ispovijed đaka, nastavnika i profesora; blagoslov torbica i knjiga za prvašiće. Misu predvodi fra Julijan Madžar.

Utorak, 6. rujna u 18 sati:

Drugi dan trodnevnice: sv. Misa je na nakanu bolesnih, starih i zanemarenih. Poslije sv. Mise u samostanskoj kinodvorani bit će prikazivanje filma o kardinalu Alojziju Stepincu. Misu predvodi fra Branko Malekinušić.

Srijeda, 7. rujna u 18 sati:

Uočnica Male Gospe: sv. Misa za hodočasnike. Misu će predvoditi fra Ivan Kasalo.

Četvrtak, 8. rujna – Mala Gospa

7:30 sati: Rana misa.
11:00 sati: Pučka misa. Misu će predslaviti fra Mario Knezović.

Napomena: Sv. Mise i sav ostali program predviđeni su u perivoju samostana. Kroz trodnevnicu, svi oni koji žele pristupiti sakramentu ispovijedi, za to će imati mogućnost od 17 sati.

Fra Andrija Jozić, župnik i gvardijan

FOTO: NAJAVA proslave blagdana Rođenja BDM – Mala Gospa u duvanjskim Župama Bukovica i Vinica, te u Župi Rama-Šćit

www.tomislavnews.com/Foto arhiv

www.tomislavnews.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi